Az utolsó részben azt igértük, hogy most a kamu és törpepártokról szolgáltatunk némi infót, hogy mi civilek (akik valójában eldöntjük a választásokat!!!) tisztábban lássunk.

Csapjunk bele, kezdjük mindjárt a legfontosabbal!

Tegye fel magának mindenki a kérdést, ha ez a rengeteg mini, kamu, törpe párt, pártocska , minden mocskolodásba belemegy, mindent beáldoz és remeg csak azért, hogy bekerüljön a Tisztelt Házba akkor minden rendben van ott? Bizony nincs!

Előző részünkben leírtuk, hogy a horror pénz és hatalom az elsődleges mozgatórugó, de ne feledkezzünk el egy másik nagyon fontos dologról!

Ezek a kis pártok kivétel nélkül valamelyik nagy tömb szolgálatában állnak, vagy legalábbis a rájuk adott bármilyen kevés szavazatot valahonnan elveszik. Nyílván ezért történik meg az, hogy a kampányban szidnak, mocskolnak mindent és mindenkit, de ha valami csoda folytán mégis képviseletük lesz, mindig mindent elvektől, hittől függetlenül megszavaznak, ha az az ő érdekük is. (Pl. Egyetlen kivétellel mindenki megszavazta, hogy a képviselőknek ne lehessen kötelezővé tenni az oltást, holott mindenki oltott a parlamentben?!) Felvetődik a kérdés, mivel is….netán placeboval?

Nagy részük biztosan.

Másik nagyon fontos kérdés, hogy miért is nem szabad ezekre a pártokra szavazni és miért is elvesztegetett szavazat amit rájuk teszünk?!

Elsősorban azért, mert ha 5-6 %-al bejutnak ugyan, gondoljunk már bele, miben, hol lesz nekik döntési, hatalmi poziciójuk? SOHA, SEHOL!!!

Csakis kiszolgálójuk lehetnek a mindenkori hatalomnak, besimulnak, vagy ha netán nem, elvegetálnak ott évekig a piszok jó fizetésért. Nekünk magyaroknak soha semmilyen értékes képviseletet a kis mókus őrseikkel nem tudnak majd felmutatni.

Végül ne feledkezzünk meg még egy dologról mielőtt ezekre a pártokra tennénk X-et.

Kivétel nélkül mindegyik a harmadik útnak, a harmadik lehetőségnek állítja be magát.

Nem zavarja őket, hogy a többi is ugyanezt mondja.

Mi meg fogjuk a hasunkat kínunkban a nevetéstől, hogy ezek a tagság nélküli, facebookon, meg youtubon celebkedő pártocskák a legjobb esetben is pár százalékjukkal harmadik utak mindannyian?!

Száz szónak is egy a vége. Amíg a celebkedő, pénzért, hatalomért remegő, mindenre hajlandó kamupártok indulnak és a hiteltelen, elvtelen soha semmiben egyet nem értő ellenzéknek nevezett csoportosulás indul csak a diktatórikus hatalommal szemben, addig nagy a baj!!!

Vissza kell kapnia a civil szférának, a civil szerveződéseknek a jogot, hogy párt nélkül is állíthassunk listát az országgyűlési válsztásokon is!

Akkor lesznek csak valódi választások, ha a választásokat eldöntő civilek, akik semmilyen pártnak nem tagjai, kapnak valódi civil képviseletet is.

Ezért kell harcolni, küzdeni és ki kell kényszeríteni, hogy a megélhetési politikusok ne tudjanak tovább a társadalom nyakán élősködni!

https://www.nre.hu

https://www.facebook.com/nre.hu

Kép forrása: Civilhetes