Leírhatnánk pár szóval is. Pl. gyalázatos, szégyenteljes, hazug, extrém nagy összegű pénz kidobás, a választó polgárokat ki és felhasználják stb.

Mi azonban kicsit bővebben mondjuk el mindazt amit az utca civil emberétől hallunk.

Kezdjük azzal, hogy mindenki tudta….ez a 22-es kampány minden eddiginél aljasabb, mocskosabb lesz. Mondhatnánk, hogy e téren nem is ért bennünket meglepetés, pedig még csak a legelején járunk, több mint egy hónap vissza van.

Azonban az össznépi felháborodás most már nem a kampány mikéntje ellen fogalmazódik meg a jó magyar választó polgár fejében, hanem a minden párt részéről elszórt milliárdok miatt dühöng az épeszű ember.

Ugyanis naponta látnak napvilágot azon adatok, amelyek arról tájékoztatnak bennünket, hogy melyik párt mikor és mennyi pénzt költ (költött) már most hirdetésekre például.

A legnézettebb közösségi portálon már eddig száz milliókért hirdetnek kivétel nélkül a pártok és hol van még a vége?!

A rengeteg óriás plakát, kisebb nagyobb plakátok százezrei, szórólapok milliói, lakossági fórumok, összejövetelek költségei. …..és ami miatt ez az írás megszületik az a villanyoszlopokra kikerülő sok-sok százezer nem kis költségvetésű dupla plakát erdő!

Ezek olyan hatalmas összegekbe kerülnek, amit egy átlag földi halandó felfogni sem tud.

Vagy mégis???

Minket azzal kerestek meg páran egy 6000-es kisváros Sümeg lakói közül, hogy nem hisznek a szemüknek. Ebben a kisvárosban már felkerültek az egyik jelölt hatalmas dupla plakátjai, szinte minden második villanyoszlopra. Ez azt jelenti, hogy minimum pár száz, de inkább ezres nagyságrendben?!

Micsoda költségek, mekkora pénzek ezek???………….mennyi éhes szájat lehetne megetetni, mennyi beteg embert lehetne ebből gyógyítani, mennyi rászoruló családnak, embernek lehetne ebből segíteni, mennyi hasznos dologra lehetne költeni ezeket a milliárdokat???

Arról nem beszélve, hogy a pártok a mi pénzünkből, az adófizetők pénzéből százmilliókat  kapnak kampánypénz néven. IGEN….ezek is milliárdokra rúgnak!!!

……és mindez úgy zajlik, hogy nekünk civileknek egyetlen civil lista nem áll a rendelkezésünkre alternatívaként, mert a jól kitalált választási törvénynek köszönhetően, csak pártok állíthatnak listát.

Majd jusson eszünkbe ez az őrült pénzszórás a fülkékben is, hogy ugyan mennyire is akarnak majd bennünket ezek a pártpolitikusok képviselni, akiket egy kicsit sem érdekelnek azok a milliárdok amiket most elszórnak önös érdekből.

Ezért kell nekünk, nemzetünket féltő civileknek összefogni, hogy kikényszerítsük a törvényhozástól azt a törvény módosítást ami lehetővé tenné a civil lista állítást is és gátat szabna az esztelen és mértéktelen pénzszórásnak a kampány idején!!!

https://www.nre.hu

https://www.facebook.com/nre.hu

Kép forrása: MTVA