Előre is elnézést kérek a tisztelt olvasótól, hogy nem egy krimi részlet fog következni, habár ez a téma sem nélkülöz kriminális részleteket, horrorisztikus szituációkat.

Maga a cím, hogy „fegyencjáratok” egy tegnapi beszélgetésben hangzott el, ahol egy három műszakos munkarendben egy gyárban dolgozó alapító tagunk mondta el a véleményét.

Nevezetesen arról, hogy milyen hangulat uralkodik azokon a céges buszokon amikkel a melósokat megmondani nem tudjuk hány ezer (tízezer) rabszolgamunkát adó céghez, gyárhoz szállítják.

Azt sem tudjuk megtippelni mennyi ilyen busz pörög naponta, de eszméletlen sok.

Mire alapozzuk azt a megjegyzést, hogy rabszolgamunka? Nos arra, hogy létezik!

Minek neveznénk azt, hogy 2021 ben számtalan (többnyire külföldi tulajdonban lévő cég vagy  gyár) 3 műszakban dolgoztat úgy magyar embereket, hogy sok esetben 50-60 km-ről több órás ingázásra is kényszerülnek nem egyszer gyalázatosan kevés, elfogadhatatlan fizetésért, éhbérért!!!…..ami bizony nem több 400-500 euronak megfelelő forintnál.

Mindezt úgy, hogy a munkaidőben sok esetben az emberi jogokat sértik a „belső szabályok”.

Gondolunk itt a mellékhelyiségek használatára, az étkezések idejének és a pihenő időnek a rövidségére valamint nem utolsó sorban a verbális kommunikációra, ahogy utasítják, fenyegetik, zsarolják sok helyen az ilyen munkákra is vállalkozó réteget, totálisan kihasználva Őket!!!

Természetesen nem célunk az általánosítás, akinek nem inge nem veszi magára, de ki kell jelenteni, hogy sajnos az ilyen helyek vannak többségben, mi csupán valós tényeket közlünk.

Álljon itt  egy részlet az említett hölgy nagyon elszomorító, de nagyon igaz megjegyzéséből.

„Elég csak az emberek arcát megfigyelni az utcán és azon a céges járaton, buszon amivel naponta járok dolgozni.  Nem tehetek róla de mindig a fegyencjárat c. film jut róla az eszembe. Szomorú, elkeseredett arcok, tele gyomor ideggel.

Ugye nem gondolja senki komolyan, hogy minden rendben van ebben az országban?

Nem gondolja senki komolyan, hogy ez nem hat ki súlyosan az egészségre és nem gondolja senki komolyan azt sem, hogy ha nem beszélnek róla akkor nincs rabszolgamunka?”

A mi egyesületünk nagyon komolyan gondolja, hogy végtelenül nagy probléma van azzal, hogy ezeket a tényeket, gyalázatos szituációkat egyetlen pártnak nem áll érdekében elővenni.

Majd mi civilek elővesszük és megigérjük minden érintettnek, hogy amire erőnkből és tudásunkból futja, mindent elkövetünk, hogy nyilvánosságot kapjanak a törvénysértések amiket munkáltató cégek sokasága követ el a mindennapok túléléséért küzdök kihasználásával.

Hamarosan egy videó sorozattal is jelentkezni fogunk ezzel kapcsolatban.

Kövessenek bennünket továbbra is!

Köszönjük.

Képünk illusztráció, forrás: Alfahír